
İstasyon Elektrik Panosu
İstasyon Elektrik Panosu
Akaryakıt istasyonlarının ihtiyaçlarını karşılamak için kurulur. İstasyona gidecek bütün elektrik kablolarının bulunduğu yerdir. Her kablonun kendisine ait bir işlevi vardır. Saha çalışmaları sonucunda gerekli bilgiler alınır. Bilgiler hızlı bir şekilde gözden geçirilir ve pano yapımında kullanılır. İstasyon elektrik panosu müşteriler ve bayilerin istekleri doğrultusunda yapılır.
İmalatı biten istasyon elektrik panoları müşterilerin kullanımına sunulmadan önce belli başlı testlerden geçilir. Testler sırasında çıkan herhangi bir sorun karşısında hızlı çözümler bulunur. Testlerden başarı ile geçen panolar müşterilere sunulur. Bayiler panoları en uygun yere koyarak kullanmaya başlar.

İstasyon Elektrik Panosu Kurulumu Nasıl Yapılır?
Elektrik panonun kurulumu sırasında birçok aşama bulunur. Her aşamada dikkat edilmesi gereken detaylar vardır.
İstasyon elektrik panosu kurulumda yapılması gerekenler şunlardır;
- İlk önce güvenlik önlemleri alınır.
- Panel kurulumu sırasında dikkatli bir şekilde temas edilmelidir.
- Güvenliği en üst düzeye çıkarmak için topraklama yapılmalıdır.
- Ölçümler programa göre belirlenir.
- Otomatik olarak ayarlanarak işlem sonlandırılır.
Kurulumunda son teknolojiler kullanılır. Yüksek ve kaliteli olmasından dolayı uzun süreli kullanıma uygundur. İstasyonların tercih ettiği panolar arasında ilk sırada yer alır.
İstasyon Elektrik Panosu Kurulumunda Dikkat Edilmesi Gerekenler
Uygun görülen yerlere uyarı işaretleri konulur. Gerekli önlemlerin alınmasından sonra kurulumu yapılan panoların kapağı kapatılır. Herhangi bir eşyanın girmesi engellenir. Kaçak akım rölesi olup olmadığı test cihazı ile kontrol edilir. Testler sonucunda bir hata olması durumunda ilgili servisler ile iletişim kurulur. Uzman ekipler tarafından kontrollerin yapılması gerekir. Arızanın giderilmemesi halinde ayarlamalar yapılır. Elektrik sistemlerinin düzeltilmesi halinde eski görevine devam eder.
Kablo bölümleri ve akım sayısı sigortaların derecelerine göre ayarlanır. Herhangi bir sorun olmadığı tespit edilen elektrik panolarını kullanıma hazır hale getirilir. Yangın riskine karşı kabloların doğru ve düzenli olması gerekir. Topraklama yaparken statik elektrik yükünü doğru yöne boşalması sağlanmalıdır.
Elektrik Panosunun Faydaları
Panolar istasyonun işletilmesinde en önemli unsurlar arasında yer alır. Elektriğin kontrollü kullanmasını kolaylaştıran bir sistemdir. İş güvenliği ve sürecinde kesinti kaybı yaşanmasını engeller. Çalışma ortamında yüksek performans sağlar. Ekipmanların çalışmasında güvenlik olanağı sağlar. Kullanılan her türlü ekipmanların kullanım süresini uzatır. Herhangi bir arızanın önlenmesini sağlar ve maliyetleri azaltır. İstasyon elektrik panosu içerisinde yer alan kablo sistemlerinin dağınık durmasına engel olur.
Elektrik Panosunun Zararları
Panoların düzenli aralar ile bakımının yapılması gerekir. Pano temizliği istasyon için büyük önem arz eder. Kabloların gevşeme sonucu yanma ve yangın riskleri taşır. İyi bir şekilde topraklama yapılmayan panoların alev almasından sonra kıvılcımlar etrafa yayılır. Bu nedenle statik elektrik yükü doğruca istasyona doğru yönelir. Elektrik ile çalışan makinalar her türlü riski taşır. Pano kontrollerinin dikkatsiz ve özensiz yapılmasından dolayı çeşitli kazalar meydana gelir.